Geen categorie

It’s all about the dress!

23 april 2016
Header jurken

Jurken, rokjes, broeken.. wat dragen jullie dochters deze zomer? Gastblogger Jolanda is een echte jurkjesmama…  wie herkent zich in deze blog?

Nu ik de zomercollectie compleet heb, kijk ik in de kast van mijn dochter en betrap me er op dat die vrijwel compleet volhangt met…. jurkjes! Niet omdat mijn dochter geen broeken aan wil, ze is 4 en trekt nog alles aan wat ik voor haar klaar leg, maar uit een soort automatisme selecteer ik bij de webwinkel of in een stenen winkel enkel de jurkjes.. En die hebben we dan ook in allerlei soorten en stijlen… maar altijd met een lekker kleurtje of printje! Van romantisch blauw met kniekousen (Mim-pi) de felgekleurde hartjesjurk van Kidz-Art tot de zwierende sterren-maxidress van Topitm! Een warme kleur past nou eenmaal het beste bij onze blonde dochter met een vrij lichte huidskleur.

Bij elke jurk koop ik er direct de merklegging bij om het setje compleet te maken. Door de mooie afwerking en details heeft die toch mijn voorkeur. De legging heeft het echter vaak het zwaarst te verduren dus voor school/speeltuin etc. zoek ik er een budgetlegging bij, uit een winkel als bijvoorbeeld Ter Stal, Jola Mode of Wibra. Op de eerstvolgende shop-gelegenheid gaat de nieuwe aankoop in de tas mee en lukt het mij vrijwel altijd om een goed passende alternatief-legging te vinden voor €2,99 tot max. €8,95. Natuurlijk valt ze een gat in de merklegging in plaats van in de budgetversie.. maar ja, we hebben dan gelukkig nog een alternatief achter de hand.

Waarom ik kies voor jurkjes… ? Ik weet het niet… waarschijnlijk omdat het zo lekker meisjesachtig is…  en omdat jurkjes in mijn beleving erg comfortabel zijn. Geen strakke taille, geen drukkende knoop in je buik als je gaat zitten.. geen shirt wat uit de broek kan schieten bij het knikkeren of stoepkrijten… Bovendien komt er een leeftijd dat de jurkjes vanzelf ingeruild worden voor stoere denims en shirts.. dus we genieten er nog van zolang het kan!

Voor de afwisseling kon ik overigens een paar combinatiesetjes (short/rok met hemd/shirt) van Ninni vi niet weerstaan! Voor sommige uitjes ook wat praktischer om te dragen. Maar ervaring leert dat ik toch sneller een jurkje uit de kast haal.. De enige ‘broek’ die hier wel veel wordt gedragen, is de jumpsuit! Bijvoorbeeld die van Dutch Dream Denim. Waarschijnlijk omdat die door de zachte joggstof heerlijk comfortabel is en een beetje stoer af en toe ook wel leuk is!


Facebook Comments


Jolanda Verbruggen

Jolanda Verbruggen

40+, samenwonend, dochter Bente 8 jaar. Woont in het gezellige zuiden. Bovenmatige interesse in fashion, travel & interior styling.
Jolanda Verbruggen

Latest posts by Jolanda Verbruggen (see all)

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply